Näin valitset täydellisen videopelin

videopelejä

Mieti näitä asioita, kun olet ostamassa peliä.

1. Pelin aihe: toimintapeli, ammuntapeli, urheilupeli, pulmapeli, lentopeli, simulaatiopeli ja ajopeli. Erilaisia peligenrejä on paljon. Aloittelijoille hyviä pelejä ovat erilaiset tasohyppelypelit. Roolipelit eli RPG:t, räiskintäpelit ja taisteluareenamoninpelit eli MOBAT ovat yleensä vaativimmille pelaajille. Kannattaa selata erilaisia pelejä läpi ja poimia niistä ylös mielenkiintoisimmat.

2. Laite: pelaatko tietokoneella, Nintendo Switchillä, Xboxilla, PlayStationilla vai puhelimella? Tietokoneelle ja puhelimelle on saatavilla kaikista eniten pelejä, vaikka toisaalta niiden määrä ei korvaa laatua. Nintendolle on puolestaan paljon suosittuja yksinoikeuspelejä, kuten Mario-pelisarjat, The Legend Of Zelda ja Pokémon.

3. Ominaisuudet: mikä on tärkeintä sinulle, juoni, moninpeli vai aihe? Jos tykkäät moninpelistä niin silloin kannattaa hankkia sellainen peli, mikä pelikavereillasi on jo ennestään.

4. Hinta: halvimmat pelit maksaa vain joitakin euroja, uusimmista AAA-peleistä voi joutua maksamaan jopa 60-100 euroa. Hyvä nyrkkisääntö on se, että mobiili- ja tietokonepelit ovat halvimpia.

5. Ostopaikka: videopelejä myydään fyysisissä kivijalkaliikkeissä ja netissä. Nykyään videopelien myynti on siirtynyt yhä enemmän nettiin, koska fyysisten levyjen ja kauppojen ylläpitäminen on epäkäytännöllisempää ja kalliimpaa.

7. Pelin järjestelmävaatimukset: pelin koko, paljonko laitteelta vaaditaan suorituskykyä pelin pyörittämiseen? Kannattaa ottaa myös huomioon, että monissa konsoleissa moninpelaamisesta voi joutua maksamaan kuukausimaksua.

8. Mistä peli kannattaa ostaa: itse lähden vertailemaan pelien hintoja tässä järjestyksessä: nettikaupoista, alennusmyynneistä, ja pelialustoilta. Varsinkin suurista alennusmyynneistä voi saada pelejä pilkkahintaan.

9. Pelin lisätarvikkeet: varsinkin simulaatiopeleihin lisätarvikkeet tuovat pelikokemukseen lisää realismia ja immersiota. Ajo- tai lentopeli voi tuntua mukavammalta pelattavalta esimerkiksi ratilla tai lento-ohjaimella.

10. Mistä videopelit kannattaa ostaa? Suosittelen tilaamaan tuotteet Coolshop -verkkokaupasta sillä se tarjoaa laajan valikoiman pelejä ja pelikonsoleita sekä on yksi Pohjoismaiden suurimmista nettikaupoista, josta löytyy usein peliaiheisia tarjouksia.