Paras pelinäyttö 2022

paras pelinäyttö vertailu

Pelinäyttö on kuin pelaajan Graalin malja. Vääränlaisella näytöllä pilaat tietokoneen käyttökokemuksesi pelasitpa, katsoitpa videoita tai muokkasit kuvia. Siksipä pelinäyttöä voi pitää jopa pelihiirtä tärkeämpänä tietokoneen varusteena.

Nykyään pelinäytöissä on paljon erilaisia ominaisuuksia. Yleensä ostaessa on tapana vain keskittyä näytön resoluutioon ja virkistystaajuuteen, vaikka muillakin ominaisuuksilla kuten vasteajalla, paneelilla, kuvasuhteella, näytön koolla ja -muodolla on väliä.

Varsinkin nopeatempoiset pelit, kuten CS:GO ja Fortnite sujuvat parhaiten korkean virkistystaajuuden näytöllä, jossa on vähintään 144 Hz:n virkistystaajuus. Kannattaa myös huomioida, että perinteinen HDMI-kaapeli ei tue näitä korkeampia taajuuksia, jolloin voit joutua myös hankkimaan DisplayPort-kaapelin. Älä ole se tyyppi joka tietämättään ostaa 144Hz näytön, joka väärän kaapelin vuoksi toimii 60Hz:n näyttönä.

8K, 4K, 1440p vai 1080p näyttö? Näytön korkea resoluutio on erityisen tärkeää graafisesti kauniissa, vähän hitaammissa peleissä ja kuvankäsittelyssä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että varsinkin 4K-pelaaminen vaatii myös koneelta paljon tehoa.

Mikä on paras pelinäyttö vuonna 2022?

Alla hintaluokkansa parhain näyttö.

Lenovo G32qc* - Paras pelinäyttö 2022

paras pelinäyttö lenovo

Tällä hetkellä yksi parhaista näytöistä hintaluokassaan on Lenovon G32qc.

Se tarjoaa 144 Hz:n virkistystaajuuden, jonka avulla nopeatempoisemmatkin pelit sujuvat mutkitta.

Näyttö tarjoaa 2560x1440 pikselin resoluution, joka mahdollistaa terävän kuvan kuitenkaan vaatimatta liikaa tehoa tietokoneen näytönohjaimelta.

Kurvikas näyttö muuttaa pelaamisen täysin ja tekee peliin immersoitumisesta vielä helpompaa. Kaarevuus mahdollistaa näkökentän keskittymisen näyttöön.

Lenovo G32qc tarjoaa VA-paneelin ja siitä löytyy FreeSync-toiminto joka tukee korkeaa virkistystaajuutta ja estää kuvan välkkymistä.

Lenovon pelinäyttö on ylivoimainen valinta, jos haluaa saada huippuluokan ominaisuudet edullisesti.