F1 2022 Peliarvostelu

F1 2022 Peliarvostelu

EA:n ja Codemastersin tekemä uusi F1 2022 pelisarja julkaistaan 1. päivä heinäkuuta 2022. Se on saatavilla Xbox Seriesille, Xbox Onelle, PS5:lle ja PS4:lle sekä tietysti PC:lle.

Peliin on tullut monia uudistuksia kuten uuden 2022 kauden kuskit ja autot sekä muun muassa renkaita ja ajofysiikoita on kehitetty. Uusi Miamin GP:n rata on lisätty peliin ja Australian, Espanjan sekä Abu Dhabin oikeanelämän ratamuunnokset on lisätty peliin.

F1 2022 tarjoaa tutun kymmenen vuotta kestävän uratilan ja My Team pelimuodon, jossa pääsee pyörittämään omaa Formula 1 tiimiä. Pelistä on kuitenkin kokonaan poistettu huippusuosittu Breaking Point tarinatila ilman perusteluita pelin kehittäjiltä.

Pelin kisainsinööri ei ole enää ikoninen Jeff, vaan nyt se muistuttaa enemmän oikeaa Formula 1 kisainsinööriä. Uudessa F1-pelissä hyödynnetään myös tekoälyä siten, että se suhtauttaa muiden kuljettajien tason pelaajan tasoon tarjoten juuri sopivaa haastetta kaikille.

F1 peliin on lisätty superautot

Pelin täysin uusi ominaisuus on F1 Life -tila joka tarjoaa pelaajalle siemauksen F1-kuljettajan elämään. Pelaajan hahmo asuu F1 Life -tilassa kodissaan ja voi ajaa McLaren 720s, Aston Martin Vantage, Aston Martin DB11 AMR, Ferrari F8 Tributo, Mercedes-AMG GT R PRO, Mercedes-AMG GT Black Series, McLaren Artura ja Ferrari Roma -superautoilla. Myös hahmon asusteita ja vaatteita voi vaihdella sekä talon sisustusta voi muokata sohvasta tapetteihin.

Kisakokemusta on päivitetty vuoden 2021 versioon verrattuna siten, että lämmitelykierroksella ruutuun ajaessa voi nokan laittaa jo valmiiksi ohitusasentoon ja varikkopysähdyksen aikaan voi itse vaikuttaa painamalla oikeita näppäimiä oikeaan aikaan.

Peli tarjoaa yhä F1 2021 versiosta tutun Formula 2 harjoittelupaikan, jossa pääsee kisaamaan hieman hitaammin ajelevilla autoilla. Ainoastaan PC-versioon on saatavilla tuki VR-laseille, joka tekee pelikokemuksesta entistä immmersiivisemmän.

Kannattaako F1 2022 versio ostaa, jos omistaa jo 2021 version?

F1 2021:ssa kisaaminen ja uratila ovat hyvin samanlaiset uuteen versioon verrattuna, joten jos tykkäät vain keskittyä kisaamiseen ei päivitystä kannata tehdä. Kuitenkin jos F1 Life-tila ja sen mahdollistama superautoilla ajelu kiinnostaa on uusi peliversio sen hintansa arvoinen.

Mistä ostaa F1 2022 peli?

PS ja Xbox-konsoleille suosittelen tilaamaan pelin Coolshop -verkkokaupasta. ja puolestaan PC:lle G2A -verkkokaupasta.